Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van crypto?

Iedereen is wel bekend met de bekende verhalen over personen die schatrijk zijn geworden met cryptomunten of over de man die honderden miljoenen betaalde voor enkele pizza’s. Hierdoor zijn er ook steeds meer Nederlanders die graag cryptomunten willen aanschaffen in de hoop dat ze wellicht in de toekomst ook een aardig geldbedrag kunnen verdienen. Mocht je ook cryptomunten willen aanschaffen, dan zijn er altijd enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Daar kom je snel meer over te weten in dit artikel. 

 

Cryptomunten zijn instabiel

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat de meeste cryptomunten erg instabiel zijn. De kans is groot dat je wel eens je inleg kunt verliezen, maar ook dat je juist een groot geldbedrag kunt verdienen. Er zijn natuurlijk ook cryptomunten die erg stabiel zijn, maar dit zijn FIAT cryptomunten. FIAT cryptomunten zijn cryptomunten die altijd gelijk staan aan een andere valuta zoals een euro of Amerikaanse dollar. Deze munten zullen dus ook nooit explosief stijgen of dalen. 

 

Je hebt een Nederlandse ID-kaart nodig

Wanneer je cryptomunten in Europa wilt gaan aanschaffen, dan is het belangrijk om te weten dat je daar minimaal 18 jaar oud voor moet zijn en ook over een Nederlandse ID-kaart moet beschikken. De handelsplatformen en brokers in Nederland en binnen Europa zijn namelijk verplicht om je identiteit te controleren. Dat heeft ermee te maken dat cryptomunten niet alleen gebruikt wordt door investeerders en beleggers, maar ook door criminelen. Dit is dan ook precies een van de redenen waarom je na het verifiëren van je account bepaalde limieten hebt. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je maar enkele honderden euro’s per dag mag versturen, maar ook dat je niet meer dan duizend euro per maand aan cryptomunten mag aanschaffen. Limieten zijn altijd te verhogen, maar daarvoor zul je contact moeten opnemen met een handelsplatform. 

 

Bescherm je wallet goed

Het is erg belangrijk om te weten dat er veel criminelen zijn die graag meer over jouw wallet te weten willen komen. Ze willen bijvoorbeeld graag weten of er cryptomunten in jouw wallet zitten en willen hier graag mee vandoor gaan. Het is daarom ook erg belangrijk dat je nooit zomaar een QR-code scant en ook onderzoekt of een adres correct is. Het is daarom ook altijd erg verstandig om de koers van Fantom en DFI money bij Bitvavo te bekijken en aanschaffen.