Hoe kun je muizen voorkomen?

Als je momenteel last hebt van muizen, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Je kunt ze horen lopen of zelf horen piepen en dat kan ervoor zorgen dat je een ‘vies’ gevoel krijgt. Dat is dan ook meer dan terecht, want muizen zijn erg onhygiënisch. Muizen kun je bestrijden, maar het is ook belangrijk om te onderzoeken hoe het mogelijk is dat je last hebt gekregen van muizen. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je muizen kunt voorkomen!

 

Het dempen van sloten

Het kan voorkomen dat er rondom je woning sloten te vinden zijn. Muizen en ratten leven in sloten, maar ook in de pijpen die boven de sloten hangen. Als je last hebt van muizen, dan is de kans dus erg groot dat dit komt doordat er sloten bij jou woning te vinden zijn. Natuurlijk komen ze niet zomaar in je woning terecht, maar het kan voorkomen dat er per ongeluk een muis naar binnen is gelopen en daar een nestje heeft gebouwd. Mocht het blijken dat je last hebt van muizen door de sloten, dan is het ook zeker aan te raden om de sloten rondom je woning te dempen. Zo voorkom je dat je in de toekomst weer last krijgt van muizen. 

 

Het leegruimen van je zolder en kelder

De meeste mensen die over een zolder of een kelder beschikken, gebruiken deze ruimtes voor het opslaan van spullen. Dat is goed te begrijpen, want naast een schuur zijn er eigenlijk geen andere ruimtes waar je spullen op kunt slaan. Vaak zijn de kelders en zolders van woningen dan ook erg onhygiënisch en daar houden muizen van. Mocht je last hebben van muizen en de oorzaak niet hebben kunnen achterhalen, dan is het zeker aan te raden om de zolder en kelder van je woning volledig leeg te ruimen. 

 

Wat te doen bij muizen?

Wanneer je last hebt van muizen, dan is het verstandig om muizenbestrijding via ongediertebestrijden.com in te schakelen. Dat heeft ermee te maken dat muizenbestrijding in Utrecht de enige effectieve methode is. Veel mensen plaatsen eerst muizenvallen, maar dan dweil je met de kraan open. Mocht je ervoor kiezen om een muizenbestrijder in te schakelen, houd er dan wel rekening mee dat er ook giftige stoffen gebruikt kunnen worden. Deze stoffen zijn ook giftig voor mensen en huisdieren. Het kan dus mogelijk zijn dat je enkele dagen in een andere woning moet verblijven.