Je huis inbraakproof maken

Je hebt hard gewerkt voor wat je hebt en dat wil je veilig houden, evenals jezelf en je familie. Dat is mooi en dat is goed, als dat niet het geval zou zijn was er iets is geweest. Dat moet je niet willen, dus moet je zorgen voor een inbraakproof huis. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan en aangezien wij weten hoeveel mensen hier een beetje moeite mee kunnen hebben, willen we je ook helpen met dit voor elkaar krijgen. Dit doen we in deze blog door je van A tot Z te vertellen wat je kunt doen om je huis meer inbraakproof te maken dan het nu is. Er zijn verschillende methoden die variëren van makkelijk tot aan moeilijk te implementeren, waarbij ook de kosten horen. Denk er dus goed over na en maak eventueel een kostenoverweging. 

Verlichting

Een tuin die slecht is verlicht met veel verstopplekken, dat is aantrekkelijk voor een inbreker. Dat moet je niet willen en daarom kun je maar beter zorgen voor een goed verlichte tuin. Nee, er hoeft geen bouwlamp op je tuin te staan die de hele buurt wakker houdt. Wat wel handig is, zijn bijvoorbeeld wandlampen voor buiten. Je monteert deze op de wand van je huis, bij een schuurtje en ga zo maar door. Erg handig, want daarmee ben je al een heel eind. Ook kun je kijken naar andere dingen wat betreft verlichting, zoals verlichting in-lite

Camera’s en alarmen

Dan een stapje verder; camera’s en alarmen. Deze houden inbrekers meestal ook wel buiten, omdat ze een huis zonder camera’s en alarmen meestal veel minder aantrekkelijk vinden. Dat is best logisch, en daarom kun je er ook goed gebruik van maken. Wel moet je je goed beseffen dat camera’s en alarmen vrij duur zijn, dus je bent wel wat meer geld kwijt ten opzichte van goede buitenverlichting. Toch is het een goede optie om inbrekers te weren, dus kijk er zeker eens naar als je benieuwd bent geworden.

Hond

Dan nóg een stapje extremer; een hond. Nee, geen chihuahua o.i.d., maar een echte waakhond. Denk hierbij aan een hond als een hovawart, een Duitse herder, een Deense dog, een rottweiler en ga zo maar door. Dit is natuurlijk alleen een optie als je daadwerkelijk goed voor de hond gaat zorgen en je een beetje liefde voor honden hebt. Als dat niet het geval is, dan raden we je aan om hier niet aan te beginnen. Een hond is net zo’n grote verantwoordelijkheid als een baby, dus neem deze factoren niet te licht mee in je overweging.