Een geslaagd relatiegeschenk versturen? Dit zijn de beste tips

Wil je je klanten of zakenrelaties een leuk geschenk cadeau toen, bijvoorbeeld om een jubileum te vieren, als bedankje of als geschenk voor een feestdag? Dan ben je online vast al veel verschillende soorten relatiegeschenken tegengekomen die allemaal op elkaar lijken, terwijl jij juist een relatiegeschenk wil versturen dat mensen onthouden en dat je bedrijf écht goed op de kaart zet. Maar hoe pak je dit nu slim aan? In dit blog lees je de beste tips voor het versturen van een geslaagd relatiegeschenk. 

Bepaal vooraf je budget 

Voordat je een relatiegeschenk kunt gaan uitkiezen, is het belangrijk dat je weet welk budget je hiervoor beschikbaar hebt. Ga dus goed na hoeveel mensen het relatiegeschenk toegestuurd krijgen en welk bedrag je hier in totaal aan kunt uitgeven. Zo kom je gemakkelijk tot een budget per ontvanger. Let op: vergeet ook niet de kosten voor het verpakkingsmateriaal en de verzendkosten mee te nemen in de berekening.

Het relatiegeschenk uitkiezen 

Nu je weet welk budget je beschikbaar hebt voor het relatiegeschenk, kun je je gaan oriënteren op geschenken die passen binnen het budget. Er zijn echter meer voorwaarden waar een geslaagd relatiegeschenk aan moet voldoen dan alleen een passend financieel plaatje. Een geslaagd relatiegeschenk is een geschenk dat past bij de waarden, missie, visie en/of activiteiten van je bedrijf en is bij voorkeur iets waar de ontvanger echt iets aan heeft. Heb je een bedrijf dat zich focust op gezondheid? Kies dan voor een relatiegeschenk dat dit ook uitdraagt. Levert je bedrijf zakelijke diensten? Probeer dan een geschenk te vinden dat past bij de branche waarin je bedrijf actief is, of kies voor een geschenk dat minder te maken heeft met de activiteiten van je eigen bedrijf, maar meer met het profiel van je klanten. Maak het persoonlijk door het cadeau te bedrukken met het bedrijfslogo of de bedrijfsnaam en door een persoonlijk kaartje bij te voegen voor de ontvanger. 

Denk aan de eerste indruk 

Een geslaagd relatiegeschenk begint bij de eerste indruk: de verpakking. Zorg ervoor dat het geschenk mooi ingepakt is in een geschenkdoos, bijvoorbeeld met een opdruk van de naam of het logo van je bedrijf en eventueel de naam van de ontvanger erop weergegeven. Zorg dat het geschenk mooi is ingepakt en dat de persoonlijke boodschap bij het geschenk het eerste is dat de ontvanger ziet. Zo wordt het uitpakken van het relatiegeschenk een feestje en maak je met jouw geschenk de best mogelijke indruk op de ontvanger.