Hoe beweeg je meer?

We willen allemaal wel een beetje gezonder zijn. De afgelopen twee jaar hebben hier ook meer de nadruk op gelegd, dat is niet verwonderlijk. We willen namelijk vitaal zijn, met onze (klein)kinderen kunnen klimmen en klauteren en voor altijd zelfstandig de trap op blijven kunnen. Een van de grote stappen naar een betere gezondheid is meer bewegen. Als je meer wil bewegen, heb je eindeloze opties. Maar goed, tussen al de bomen zie je misschien het bos niet meer. Het bos van gezondheid moet gevonden worden en daar willen we je bij helpen. Wij bieden daarom in deze blog een hele duidelijke, toegankelijke routekaart naar deze plek. Geen ingewikkeld navigatiesysteem, gewoon even lezen en de weg volgen jij! Je zult jezelf dankbaar zijn.

Fiets

Wil je wat meer bewegen en dit makkelijk en snel kunnen doen? Een fiets kopen is je antwoord. Met een fiets kom je op veel plekken gemakkelijk. We snappen dat niet iedereen de conditie heeft van een profvoetballer en daarom maar gaat hardlopen. We snappen ook dat niet iedereen een Tom Dumoulin is en enorme afstanden kan afleggen, maar dat is met een normale fiets ook helemaal niet nodig. Met een normale fiets pak je het snel op om weer meer te gaan bewegen. Een fiets pak je voor een snelle boodschap, een bezoekje aan een kennis of vriend dichtbij en zo kun je wel even doorgaan. Het is dus erg makkelijk om met een fiets meer te gaan bewegen, dit is dan ook zeer aan te raden om een mooi begin te maken. 

Wandelen

Wil je meer bewegen en ben je toch meer fan van wandelen? Ook geen probleem. Je hoeft geen enorme afstanden af te leggen, eventjes een blokje om kan al een heel goed begin zijn. Dit doe je door dit beetje bij beetje te implementeren. Begin eens ‘s ochtends. Je wordt wakker, pakt een kopje koffie en maakt een klein rondje in de wijk. Doe dit nog voordat je je telefoon pakt. Dit is lekker vredig wakker worden, zeker als het nog vroeg is. Nadat je dit een tijdje hebt gedaan, maak je een blokje om in je pauze van werk, na het werk, na het eten en ga zo maar door. Met kleine stukjes maak je zo al een hele impact. 

Sport

Sporten is ook een goede stap, en hier ben je helemaal vrij in. Kies iets wat je aantrekt, het kunnen allerlei sporten zijn.