Groot onderhoud aan de grote tuin

Een tuin is een enorme luxe maar als je een grote tuin hebt, veel grond, dan kan het ook weleens voelen als een last. Want hoe onderhoud je de boel nu handig zonder dat jij er je complete dagen aan hoeft te wijden. In deze blog geef ik je wat tips. Want door het bij te houden, scheelt het je een hoop werk in één keer maar hoe doe je dat slim. Lees je mee?

Hoe zit het met de indeling

Allereerst de indeling van de tuin. Als je veel gras hebt, scheelt dat in onderhoud op het maaien na. Denk maar aan het verschil in werk als je allemaal losse perkjes met bloemen hebt. Dat is veel meer werk. Iets dus om over na te denken als je de tuin gaat (her)indelen.

Oog op de gezondheid

Door af en toe een rondje te lopen door de tuin en eens even een kijkje te werpen in ieder deel, zie je het veel sneller als er iets mis is in je tuin. Als je er amper tijd in doorbrengt of niet oplet, kunnen kleine problemen al snel heel erg groeien. Even een rondje doen dus, dat kost ook geen werk.

Goed bijgehouden en gevoed

Zoals ik al zei, is het handig om de boel bij te houden omdat dit groot werk in een keer voorkomt. Je hoeft niet alles in één dag te doen. Maar door eens in de week te maaien en een paar ochtenden te sproeien (als dit nodig is) en tweewekelijks wat extra voeding op bepaalde delen in de tuin te strooien voor de plantjes, bijvoorbeeld met een kunstmeststrooier, houd je het al heel erg bij.

In de zomer

Zojuist noemde ik het sproeien al en vooral in de zomer als het droog en heel erg warm is en de tuin iedere dag gesproeid moet worden, kan het met een grote tuin al snel lonen om een watersproeisysteem aan te leggen. Deze sluit je vaak gewoon aan op één of meerdere buitenkranen en dan heb je er geen omkijken meer naar. Door dit soort systemen te automatiseren, scheelt het je allemaal een hoop tijd en moeite. Kijk maar naar de automatische grasmaaier.

Een handje hulp is zo gek niet

Heb je nu echt een groot stuk grond en zie je het onderhoud daarvan helemaal niet (meer) zitten, dan kan je er ook voor kiezen om een hulp in te schakelen die jouw tuin voor jou bijhoudt. Dit moet natuurlijk wel bekostigd kunnen worden maar via het internet kan je daar meer dan genoeg informatie over inwinnen.