Aaltjes tegen engerlingen

Heb jij last van engerlingen? Die witte larven die je tegen komt en die aan de wortels vreten van je planten? Bijna iedereen heeft hier mee te maken. Voordat je ze kunt gaan bestrijden, moet je eerst weten of je wel met een engerling te maken hebt. Ze lijken namelijk erg op de larven van een taxuskever. Je kunt het verschil zien aan het feit dat een engerling poten heeft.

Engerlingen herkennen

Het verschil tussen het soort is lastig te herkennen. Ze kunnen veel schade maken aan je tuin. Je herkent vaak dat er engerlingen aanwezig zijn als je kale plekken ziet op je gazon. Zodra je dit ziet moet je actie ondernemen, voor het nog erger wordt. Er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen om deze insecten te bestrijden. Als je eenmaal weet met welke soorten engerlingen je te maken hebt, is het nog makkelijker om ze te bestrijden. Lees jezelf daarom goed in over welke soorten er allemaal zijn.

Engerlingen

Als je dus engerlingen gaat bestrijden, moet je weten met welke engerling je te maken hebt. Ook kun je een aantal stappen ondernemen. Zo kun je een laagje wormenaarde op het gazon plaatsen in het voorjaar. Hierdoor krijgt het gazon de voeding die het nodig heeft en de noodzakelijke micro-organismen. Daarnaast kun je Oenosan gebruiken. Je kunt hiermee moestuinplanten, gazons en siertuin planten versterken. Doe dit aan de start van het groeiseizoen en herhaal het elke drie weken. Als je deze tips herhaalt en opvolgt, dan zal dit helpen tegen de droogte die waarschijnlijk zal plaatsvinden in de zomer. Hierdoor hoef je de planten en het gazon ook minder water te geven.

Aaltjes tegen engerlingen

Daarnaast kun je engerlingen ook bestrijden met aaltjes. Als je bijvoorbeeld zeker weet dat je last hebt van engerlingen, doordat je kale plekken ziet op je gazon, dan kun je gebruik maken van aaltjes tegen engerlingen. Je kunt dit het beste doen in een bepaalde periode, namelijk tussen half augustus en eind september. En het bestrijden van aaltjes tegen engerlingen heeft ook een aantal voordelen. Zo is het veilig voor zowel kinderen als huisdieren. Iedereen kan gelijk weer rondlopen op het gazon. Daarnaast is het een biologische bestrijding en als je de juiste behandelingsperiode kiest zoals aangegeven, dan is het ook efficiënt.

Engerlingen bestrijden

Er zijn dus zeker een aantal stappen die je kunt ondernemen om engerlingen te bestrijden. Als je de stappen even goed doorneemt, weet je ook precies wanneer je deze kan uitvoeren en hoe je deze op de juiste manier kunt uitvoeren. Natuurlijk heb je te maken met de natuur, dus het kan waarschijnlijk nooit helemaal voorkomen worden. Maar je kunt zeker engerlingen bestrijden om het zo min mogelijk te maken.